Over ons

Gastheer en gastvrouw van ROOM. Wij zijn Frans en Brigitte van der Leeuw-Scheepmaker. We hebben een groot samengesteld gezin van 5, inmiddels volwassen, kinderen en we werken beiden nog volop. We houden ervan om af en toe op reis te gaan, nieuwe plekken te ontdekken, naar de andere kant van de wereld maar ook graag in Europa. Wonend in de Randstad droomden wij al jaren van een huisje in Drenthe. Maar met een huis vol pubers verhuis je niet zomaar naar de andere kant van het land. In 2006 vonden we onze plek, een boerderijtje vlakbij Diever op een prachtig stukje land. Alles moest grondig gerenoveerd en uitgebreid worden. We besloten in het voorhuis een gastenverblijf te maken zodat kinderen, familie en vrienden uit de randstad ons makkelijk konden bezoeken.

Twee jaar later, toen onze jongste eindexamen had gedaan en ook naar Amsterdam trok om te studeren, verhuisden we naar Wapse. En dat was best even wennen, zo ver van iedereen! Maar al snel kwamen we erachter dat die afstand eigenlijk wel meevalt, in Nederland is niets echt ver weg. We rijden sindsdien wekelijks naar “het westen” voor werk, verjaardagen en feestjes. Het gevoel van eenzaamheid verdween gaandeweg.

In 2011, tijdens een wandelvakantie in Frankrijk, verbleven we iedere nacht in een andere chambre d’hôte, daar ontstond het idee om ons voorhuis af en toe als bed & breakfast te verhuren. Zo gezegd, zo gedaan! In oktober van dat jaar ontvingen we de eerste gasten in ROOM. Een paar honderd gasten later vinden wij het nog steeds ontzettend leuk om onze mooie plek te delen met anderen. Inmiddels is de formule een beetje aangepast, het voorhuis kan nu ook als zelfstandig vakantiehuisje gehuurd worden en die afwisseling bevalt ons goed.

We houden nog steeds van reizen maar dit Drentse land heeft ons hart gestolen. De rust en stilte, de prachtige natuur en schone lucht, de donkere nachten – je gaat je er ongemerkt heel erg aan hechten. Ondanks onze sterke binding met de Randstad voelen we ons echt thuis in Wapse!